Mam Yeti chcę włączyć doświetlanie i tak się zastanawiam czybędą jakieś porblem. Moduł komfortu pewnie będzei taki jak w O2FL?
[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez sdssMam Yeti chcę włączyć doświetlanie i tak się zastanawiam czybędą jakieś porblem. Moduł komfortu pewnie będzei taki jak w O2FL?Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez sdssMam Yeti chcę włączyć doświetlanie i tak się zastanawiam czybędą jakieś porblem. Moduł komfortu pewnie będzei taki jak w O2FL?
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez sdssMam Yeti chcę włączyć doświetlanie i tak się zastanawiam czybędą jakieś porblem. Moduł komfortu pewnie będzei taki jak w O2FL?
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez sdssZamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez sdssMam Yeti chcę włączyć doświetlanie i tak się zastanawiam czybędą jakieś porblem. Moduł komfortu pewnie będzei taki jak w O2FL?
Komentarz
-
Zamieszczone przez gieuKropeck, to może wiesz jak w O2FL Elegance (MY2010) uruchomić opcję wyłączania świateł do jazdy dziennej (włącznik świateł w trybie auto) po zaciągnięciu hamulca ręcznego? Mam VCDS 908 i niestety dla mojej wersji sterownika nie ma nigdzie opcji: ".... with handbrake" :-(
Zamieszczone przez Maciek_HUdało się w ASO Skoda wyłączyć tylne światła i tablicę rejestracyjną :lol: . Przednia "pozycja" pozostała.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezA jak się pozbyć tych tylnych świateł?
Natomiast trzeba poeksperymentować w bajcie 18. - niestety totalnie na ślepo, więc nie ma uniwersalnego rozwiązania.
Uważam, że to jakaś ingerencja w oprogramowanie EEPROM'u. Albo trzeba wrzucić na ruszt inne sterowniki, chociaż ja zrobiłem AUTO SCAN całości, i po wyłączeniu tylnych lamp znowu AUTO SCAN całości i zero różnic. Adaptacje też nie dały żadnego rozwiązania. Nie wiem gdzie się wyłączają te lampy.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
witam mam pyt odnosnie swiatel dziennych..czy nie wiecie jak mozna ustawic te swiatla zeby wlanczaly sie same po przekreceniu kluczyka...a po wygaszeniu auta zeby same sie wylaczyly ??posiadam vag-a VAG K+CAN COMMANDER FULL 1.4 w wer niemieckiej a jestem swierzym nabywca tego przydatnego urzadzonka wiec jeszcze niewiem tak dok co jest pięc:/...z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi..MARCINIII(Ambiente)
Komentarz
-
-
hehe nie no chyba nieodcili hehe..dzieki za stronke z Vcds-em poczytamy
[ Dodano: Pią 13 Sie, 10 16:34 ]
"do tego nie potrzeba kabelka. W instrukcji jest opisana procedura. Trzeba przekręcić kluczyk i wajchę od kierunkowskazów pociągnąć do siebie i w górę. Przytrzymać 5 sekund, puścić i wyłączyć zapłon. Wyłączanie - wajcha w dół."- robilem tak jak kolega mi tu opisal ta fumkcje samoczynnie zapalanych swiatel i gaszenie ich..ale jak wlanczam zaplon i przyciagam wajche od kierunkowskazow to zapalaja mi sie siwtla dlugie i jak w gore przekrece to prawy kierunkowskaz i po wylanczeniu zaplonu i po ponowownym jego czuwlanczeniu nic sie niedzieje:/...zaznacze tylko ze niemam tej funkcji w pokretle od swiatel...czy mozna to jakos zakodowac ??czy moze ja cos zle robie??MARCINIII(Ambiente)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezTrzeba przekręcić kluczyk i wajchę od kierunkowskazów pociągnąć do siebie i w górę. Przytrzymać 5 sekund, puścić i wyłączyć zapłon. Wyłączanie - wajcha w dół.Zamieszczone przez marbabto dziala tylko w O2 FLMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Dziś odbyło się nadzwyczajne spotkanie trzeciego stopnia (bo było nas trzech: ja, Enriquez oraz Andrev3). Skończyliśmy 20 minut temu :-)
Na jaworznickiej stacji STATOIL (dziękujemy za użyczenie światła z latarnii oraz pracowniczej latarki ) odbyło się wymienianie sterownika elektryki w celu uruchomienia doświetlania zakrętów. Spotkanie owo zaowocowało nową wiedzą w zakresie kodowania sterownika, które niejako "zamknęło krąg" granic naszych umiejętności Generalnie: chciałem zaszpanować i przekodowałem sterownik (o czym wcześniej pisałem, że bajt 18 to faza eksperymentów i nie wiadomo jak się to może skończyć). Skończyło się na tym, że lekko zdenerwowany leciałem na STATOIL po nowe żarówki, a w portfelu 200zł już się ze mną żegnało, ocierając pierwsze łzy. I mimo że z teorii wiedziałem jak co działa i wiedziałem jak szukać rozwiązania, to i tak mrówki po plecach przeszły, bo to chyba pierwsza taka próba nie gwarantująca naprawienia oświetlenia (a lampy świeciły JAK CHCIAŁY :-) ). Sytuacje uratował opanowaniem Enriquez, który na spokojnie zaczął szukać jednego prawidłowego (z 256 możliwości) kodowania - i się udało. I nawet więcej mamy niż chcieliśmy (do którego eksperymentu w sumie popchnął Andrev3) - eksperymentu, bo generalnie już wszystko było cacy
Generalnie uśmialiśmy się setnie.
Ponadto przy okazji polecam zakupy u Pana, który ma następujące konto na allegro:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=4776418 - byliśmy dziś u tego gościa - ma nówki silniki, jeszcze zafoliowane, skrzynie biegów, elektroniki jak klocków lego. Generalnie wszystko NOWIUTEŃKIE.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckPonadto przy okazji polecam zakupy u Pana, który ma następujące konto na allegro:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=4776418 - byliśmy dziś u tego gościa - ma nówki silniki, jeszcze zafoliowane, skrzynie biegów, elektroniki jak klocków lego. Generalnie wszystko NOWIUTEŃKIE.
Dzięki chłopaki za spota i robotę. Zdjęcia wrzucę na jakigoś imageshacka.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz